Contacta'ns

  10 curiositats que desconeixies del cafè

  Del cafè se n’han dit moltes coses. La seva història, els beneficis en el nostre organisme i la millora del rendiment de la ment. Però segur que no saps dades curioses del cafè que mai t’hauries plantejat. Sabies que a Japó existeixen Spa’s amb piscines de cafè?, que el nom de Starbucks ve de la novel•la Moby Dick o que en la pel•lícula El club de la lucha aapareix en cada escena una tassa de Starbucks. Descobreix aquestes dades i molts més, a continuació.

  1. Aquest meravellós aroma a cafè que surt de la cafeteria, és fals?

  Sabies que en les grans franquícies de cafè com Starbucks i Dunkin’ Dònuts de vegades utilitzen olor a cafè fals per atreure als compradors. En petits comerços, restaurants o hotels, és molt popular utilitzar la aromacologia juntament amb l’última tecnologia en fragàncies per generar un ambient càlid, propietari, en el qual l’aroma de cafè regna

  Algunes marques de cafè també injecten aroma de cafè en els envasos perquè sembli més natural en obrir-ho. Aquesta olor “falsa” que s’injecta en els envasos es creava originalment de partícules de grans de cafè reals, per la qual cosa l’olor, almenys, era autèntic.

  Falsos aromas de café

  2. Al principi, els europeus anomenaven “vi àrab” al cafè

  El cafè no sempre s’ha anomenat així. En els seus orígens, els europeus van començar anomenant-lo “va venir àrab”. La paraula “cafè” prové originàriament de l’àrab “qahhwat al-bun” o “vi del gra”, que va passar a ser “qahwah”, el qual es va transformar en “kahveh” a Turquia i, al final, es va convertir en “koffie” en holandès i “caffe” en italià.

  3. A totes les escenes de El club de la lucha  hi apareix una tassa de Starbucks.

   Es diu que David Fincher, el director de El club de la lucha, va introduir una tassa de cafè de Starbucks en totes les escenes de la pel•lícula. Aparentment, Starbucks va estar d’acord amb l’ús de la seva marca, encara que es va negar al fet que Fincher utiltzés el seu nom en l’escena en la qual una bola geganta destrueix una cafeteria.

  Un baso de Starbucks aparece en cada escena de El Club de la lucha

   4. El cafè “pendent” està contribuint a recuperar la fe en la humanitat

  El cafè “pendent” és una tradició que consisteix a deixar pagat un cafè per a un futur client afortunat. Els qui no poden permetre’s un cafè poden entrar en un establiment que segueixi aquesta pràctica i preguntar si hi ha algun “pendent” gratis. Es diu que la tradició va començar a Nàpols fa un segle, però la pràctica ha crescut al llarg dels anys fins a ser reconeguda i practicada a nivell internacional.

  Com a curiositat, en 2013, un client anònim va pagar 500 cafès en un Tim Hortons en Edmonton, Canadà, la qual cosa va desencadenar que els amos de la cadena donessin 10.000 tasses de cafè en 30 establiments.

  5. Els dos gats més longeus del món bevien cafè tots els dies

  Sí, no és broma. El gat que va entrar en el Guinness dels rècords per ser el més longeu del món es deia Creme Puff, i va morir en 2005 amb 38 anys. La propietària, Jake Perry, li donava cafè tots els matins, acompanyat de beicon, ous i bròcoli. És alguna cosa a tenir en compte, ja que Perry també era propietària de Grandpa Rex Allen, l’anterior guanyador del rècord, que portava la mateixa dieta i va morir amb 34 anys.

  El café alarga la vida de los gatos

   6. A un spa de Japó es pot nedar en cafè

  Un balneari en Hakone (Japó) és especialista en spas “diferents”, en els quals els clients poden banyar-se en líquids deliciosos (i pringosos), com a vi, xocolata, te verd, sake i, per descomptat, cafè. Per un mòdic preu de 2.800 iens (uns 20 euros), els banyistes poden submergir-se en cafè, i després dirigir-se al recentment estrenat bany de fideus per nedar en una espècie de sopa de fideus xinesos. Et ve de gust?

  7. Pot ser que el platet que acompanya a la tassa s’utilitzés al principi per refredar el cafè

  Sembla que, entorn del segle XVIII, la gent solia beure cafè del platet que ara simplement s’usa per sostenir la tassa i la cullereta. La utilitat? Els plats eren bastant més profunds, la qual cosa permetia que el cafè es refredés més ràpidament.

  Una història popular compte que George Washington i Thomas Jefferson estaven discutint sobre el valor del Senat quan va tenir lloc aquesta conversa:

  “Per què aboques el cafè en el plat abans de beure-t’ho?”, va començar Washington.
  “Per refredar-ho”, va contestar Jefferson, “no tinc el coll de metall”.
  Encara que no hi ha proves que aquesta conversa existís, però, la veritat és que utilitzar el platetperquè el cafè es refredi abans funciona de debò.

  8. El nom de Starbucks té el seu origen en Moby Dick

  En els seus començaments, la companyia anava a anomenar-se Pequod, com el vaixell del capità hab en la novel·la. No obstant això, en sentir el lema “Pren-te una tassa de Pequod”, els fundadors van decidir canviar-li el nom per Starbuck, el company de Ahab i primer oficial del Pequod.

  També es recorre al tema nàutic amb el logo de la sirena, amb la intenció de mantenir “la història marítima del cafè”.

  El nombre de Starbucks viene de la novela Moby Dick

  9. Coca Cola comercialitza un cafè en llauna anomenat “Geòrgia”

  Sembla ioncreible que desconeguéssim la seva existència però Coca Cua posseeix una marca de cafè en llauna anomenada “Geòrgia”, que comercialitza a Japó, Singapur, Corea del Sud, Índia i Baréin. Encara que no és fàcil comprar les llaunes a Estats Units, i Amazon només ofereix un sabor, el cafè Geòrgia pot trobar-se en algun restaurant… per si asseguis la necessitat de provar-ho.

  Georgia, la marca de café en lata de Coca Cola

  10. Beure cafè pot protegir al teu fetge de l’alcohol

  S’ha descobert que el cafè disminueix el risc de contreure cirrosis, una malaltia relacionada amb la ingesta d’alcohol que pot produir càncer i insuficiència hepàtica. Un estudi va descobrir que “per cada tassa de cafè que bevien al dia, els participants tenien un 22% menys de possibilitats de desenvolupar *cirrosis alcohòlica”. Encara que no està directament associat amb la rehabilitació alcohòlica, un estudi més recent realitzat a Itàlia va concloure que beure cafè disminueix en un 40% les possibilitats de desenvolupar un càncer de fetge, mentre que beure tres tasses o més al dia podria reduir el risc a la meitat.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button