Contacta'ns

  5 raons per beure cafè abans de fer exercici

  Els beneficis de veure café i practicar esportCompatibilitzar cafè amb l’esport sempre ha estat un objecte de controvèrsia. No obstant això, els últims estudis publicats sobre aquest tema posen de manifest que prendre cafè abans de fer exercici millora significativament el rendiment.

  A continuació, t’expliquem els 5 beneficis que ens aporta aquesta beguda a la pràctica de l’esport!

  1. Millora la circulació

  Un recent estudi japonès va analitzar la repercussió que té el cafè a la nostra circulació. Després de mesurar el flux sanguini dels dits de les mans dels que consumien regularment cafè, els investigadors van descobrir que van tenir un increment del flux sanguini del 30%, indispensable per al bon funcionament dels nostres músculs.

  2. Redueix el dolor muscular

  Científics de la Universitat d’Illinois van descobrir que consumir 2 o 3 tasses de cafè una hora abans de realitzar un exercici d’alta intensitat redueix la percepció de dolor en el múscul, la qual cosa pot ajudar-te a millorar el rendiment durant exercicis físics de força i/o resistència.

  3. Millora la memòria

  Un estudi publicat aquest any per investigadors de la Universitat Johns Hopkins va trobar que la cafeïna millora la nostra memòria fins a 24 hores després del seu consum. Aquest factor pot ser un aliat molt útil en rutines que requereixen utilitzar la memòria.

  4. Preserva la nostra massa muscular

  Científics de la Universitat de Coventry han descobert que la cafeïna ajuda a compensar la pèrdua de massa muscular a causa de l’edat. Aquest efecte protector s’ha apreciat tant en el diafragma, el principal múscul encarregat de la respiració, com en el múscul encarregat del moviment del nostre esquelet.

  Per aquest motiu, els resultats indiquen que, amb moderació, la cafeïna pot ajudar a conservar la nostra salut i evitar així lesions relacionades amb l’edat.

  5. Augmenta l’energia del múscul

  Un recent estudi publicat en el Journal of Applied Physiology ha trobat que una petita quantitat de cafeïna després de realitzar exercici pot ser beneficiós pels atletes que entrenen diàriament.

  S’ha demostrat que un consum de cafeïna associat a carbohidrats millora en un 66% el glucogen que hi ha en el múscul quatre hores després d’un exercici intens. El glucogen muscular és la principal reserva d’energia que conté el múscul, per la qual cosa un augment en les seves reserves indica millor rendiment.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button