Contacta'ns

  Beure cafè podria reduir el risc de mort

  Tres tasses de cafè diàries, amb cafeïna o descafeïnat, podren reduir el risc de mort en un 10 %, segons un estudi que es publica al The New England Journal of Medicine i que ha estat realitzat per l’Institut Nacional de Càncer (NCI) d’Estats Units.


  El cafè és una de les begudes de major consum a tot el món. Atès que conté cafeïna, un estimulant, el seu consum no es considera com a part d’un estil de vida saludable. No obstant això, el cafè és una font rica de compostos bioactius antioxidants i d’un altre tipus.

  Aquest estudi ha estat portat a terme en 400.000 homes i dones de 50 a 71 anys i ha vist que existeix una relació entre el cafè i la disminució del risc de mort, i que aquesta augmenta en funció de la quantitat consumida de cafè. Segons els resultats, aquelles persones que van prendre cafè van tenir una probabilitat menor de morir per malalties cardíaques, respiratòries, accidents cerebrovasculars, lesions i per accidents, diabetis i infeccions, encara que no es va observar l’associació amb el càncer.

  Limitacions de l’estudi

  No obstant això, els investigadors adverteixen que no poden estar segurs de si aquestes associacions signifiquen que prendre cafè realment fa que la gent visqui més temps. Els autors del treball, coordinats per Neal Freedman, de la Divisió d’Epidemiologia i Genètica del Càncer del NCI, reconeixen que el treball té diverses limitacions que han de tenir-se en compte. En primer lloc, assenyalen, el consum de cafè es va avaluar a partir de la informació que van proporcionar les persones de l’estudi en un moment donat; és a dir, «aquestes dades podrien no reflectir els patrons de consum de cafè a llarg termini». Una altra limitació es refereix a la distinció entre les persones que van beure cafè amb cafeïna i els que bevien cafè descafeïnat. «Ens han faltat dades sobre com el cafè va ser preparat (exprés, bullit o amb filtre)».

  Els investigadors reconeixen que donada la naturalesa observacional del treball, «no és possible concloure que la relació entre el consum de cafè i la mortalitat se de causa i efecte. No obstant això, podem especular sobre possibles mecanismes pels quals el consum de cafè podria tenir beneficis per a la salut». El cafè, expliquen els experts, conté més d’1.000 compostos que poden afectar el risc de mort. El compost millor estudiat és la cafeïna, encara que segons les dades recollides i altres treballs existeix una associació similar entre el cafè amb cafeïna i el descafeïnat que suggereixen que, si la relació entre el consum de cafè i la mortalitat és causal, altres compostos en el cafè (per exemple, antioxidants, incloent polifenols) podrien ser importants.

  En resum, aquest estudi prospectiu mostra que el consum de cafè està associat amb un risc menor de mort en general, i de mort deguda a diverses causes diferents. «Encara que no podem inferir una relació causal entre prendre cafè i un risc menor de mort, aquests resultats ens proporcionen una mica de seguretat en dir que prendre cafè no afecta negativament la salut», asseguren.

  Font: ABC

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button