Contacta'ns

  Beure cafè afavoreix la persuasió

  Segons un article de New Scientist, el cafè del matí podria ajudar-nos a ser més tolerants amb les opinions dels altres. Anteriorment s’ha demostrat que el consum de cafeïna millora la capacitat d’atenció i augmenta l’activitat cerebral (la dosi recomanada està en unes dues tasses de cafè).

  La Universitat de Queensland a Brisbane, Austràlia, va publicar un estudi que suggereix que ingerir determinades dosis de cafè afavoreix la persuasió, per la qual cosa resulta més fàcil convence’ns d’“alguna cosa” amb arguments contraris als nostres. Això, suposadament, és així perquè la cafeïna millora el nostre rendiment cerebral i processem millor les opinions dels altres.

  Estàs d’acord?

  Abans de respondre, llegeix el que ve a continuació i a veure si segueixes pensant el mateix 🙂

  L’equip de la Universitat va realitzar un experiment on van participar 150 voluntaris, als quals se’ls va preguntar una sèrie de qüestions relacionades amb determinats assumptes mèdics.516706_400

  A alguns d’ells se’ls va donar una beguda de taronja amb 200mg de cafeïna i a la resta de participants se’ls va oferir una beguda sense el compost. Transcorreguts 40 minuts, temps en què la cafeïna produeix el seu major efecte, els voluntaris llegien arguments contraris als seus.

  Per a verificar que el motiu real pel qual la cafeïna afavoreix la persuasió és l’augment del rendiment o bé la millora de l’estat anímic, els científics van introduir en l’experiment una sèrie d’activitats, com ratllar la lletra “O” de tot un text o distingir tons greus d’aguts en escoltar música amb auriculars, mentre es llegien les opinions d’altres.

  Finalment, es va observar que els participants que havien begut cafè canviaven més fàcilment d’opinió, mentre que els voluntaris que es distreien amb les activitats es mantenien fidels a les seves idees.

  Aquest resultat, segons els autors de l’estudi, recolza la idea que el motiu es troba en un millor rendiment cerebral i no per estar de millor humor, ja que els participants eren més propensos a canviar el seu punt de vista quan podien concentrar-se i parar atenció al que estaven llegint.

  Així que si aquest matí tens una reunió i et convé ser open-minded, pren-te una bona tassa de cafè i a reconsiderar altres opinions 😉

  Font: New Scientist

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button