Cinc dades sobre el cafè

Els aspectes que s’han de tenir en compte a l’hora de prendre una tassa de cafè, són l’altitud, la mida dels grans, la temperatura de l’aigua i l’acompanyament.

cafe

Altitud: Els grans que es conreen a una major altura tendeixen a desenvolupar sabors més dolços i àcids. Els grans d’altures mitjanes solen ser més equilibrats en sabor, i els de altures baixes, més forts.

Grandària i densitat: Els grans de cafè també es classifiquen d’acord amb la seva grandària. Per determinar-ho, es passen per malles o sedassos amb orificis de diferents grandàries. Els grans que cauen al fons, els més petits, es rebutgen o són utilitzats per a altres finalitats”. El cafè de millor qualitat és el que es queda a la malla número 18.

Torrefacció: El procés de torrefacció no és el mateix per a tots els grans. Els més suaus es torren menys amb la finalitat de ressaltar els seus sabors i aromes dolces.

Temperatura de l’aigua: En el moment de preparar un cafè l’aigua ha de trobar-se al punt d’ebullició. La temperatura ideal per servir-lo és de 69 a 80 graus centígrads.

Acompanyaments: Qui realment vol apreciar els sabors del cafè ha d’aprendre a prendre’l sol, sense llet, crema o sucre. Però cadascú ha de sentir-se amb la llibertat de prendre’l com es li agradi.

No Comments

Post A Comment

Call Now Button