Contacta'ns

  maquinas-vending-cafegra

  D’on provenen les màquines vending?

  A Cafegrà et volem parlar sobre l’origen de les màquines vending. I és que sabem com són actualment, però ens fem una idea de com podrien ser a l’antiguitat? O, ens fem una idea almenys de com n’era el funcionament? Continua llegint aquest post tan interessant del nostre bloc i descobreix com eren abans les màquines vending, descobreix la seva història i el perquè tot això ha fet que avui dia existeixi Cafegrà Vending.

  L’antic Egipte 

  El vending podria tenir el seu origen a Egipte, ja que va ser la primera màquina expenedora que es té constància escrita per dispensar aigua beneïda per rentar-se la cara i les mans als temples de Tebes i l’alt Egipte. Funcionava de manera similar a les màquines de l’actualitat: introduïen una moneda i el pes mateix de la moneda activava una vàlvula per la qual sortia aigua.

  maquina-vending-origen-cafegraRevolució industrial

  Tot i aquest inici, el desenvolupament de les màquines expenedores va ser en la revolució industrial. El 1857 Simeon Denham havia patentat la primera màquina vending que dispensava segells, encara que el funcionament no era molt bo. El 1883 Percival Everitt va crear una màquina de dimensions considerables que poques vegades feia fallades en el seu funcionament, la qual cosa va fer que s’instal·lessin més de 100 unitats per Londres. Aquesta màquina dispensava targetes postals i funcionava tan bé que bloquejava l’entrada de la moneda quan la màquina es quedava sense producte. D’aquesta manera, ningú no pagava per un producte inexistent en una màquina buida.

  Tot això, és clar, va arribar als Estats Units. El 1888, una companyia de xiclets anomenada Thomas Adams Gum Company va comprar els drets de la màquina que va crear Everitt i el va utilitzar per fabricar la seva pròpia màquina, la qual es va emprar al metro de Nova York per dispensar xiclets als viatgers.

  El segle XX

  Com tot, les màquines van anar evolucionant venent un altre tipus de productes com ara cigarreta, segells, postals, etc. Però no va ser fins a principis del segle XX on les màquines van començar a expulsar begudes gasoses, com les coneixem avui dia. Això sí, a la tassa que cada persona portés. Les companyies de Coca-Cola i Pepsi van trigar poc a unir-se a aquestes màquines, ja que tots sabem que són begudes gasoses estrella.

  El 1946 es considera un any clau en la història del vending atès que es van començar a distribuir per tot el món màquines de cafè i va ser tot un encert. Totes aquelles persones que necessitessin un cafè calent, el podien tenir gràcies a aquestes màquines noves.

  El 1960 es canvia el mètode de pagament acceptant no només monedes sinó també bitllets, cosa que va canviar sense cap dubte la manera de pagar de les persones que no portessin solt en aquell moment.

  A la dècada dels 80 les màquines van començar a incloure targetes de crèdit i dèbit en les seves formes de pagament.

  maquinas-vending-antiguas-cafegraEl pas dels anys

  Les màquines expenedores de cafè s’han fet molt populars ràpidament a totes les parts del món a causa de la immediatesa dels productes i la disponibilitat al 100% de la presa d’un cafè, un refresc o un snack en el moment que vulguis.

  Ara que ja en coneixes l’origen… Per què no disposar d’una màquina de vending Cafegrà adaptada a les teves necessitats, i et dónes (us doneu) un plaer? ¡Parla amb nosaltres!

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button