Contacta'ns

  Descobreix les propietats i beneficis del cafè

  Fins fa poc no existia un consens generalitzat sobre l’efecte que té el cafè sobre el nostre organisme, però estudis recents ens han proporcionat dades molt reveladores en alguns aspectes i uns altres, que no fan més que confirmar el que els bebedors assidus de cafè ja intuíem.

  El primer ressaltar que, com tot en aquesta vida, perquè el consum de cafè resulti beneficiós ha de ser moderat, ja que un excés de cafeïna en l’organisme podria produir efectes no desitjats com insomni o nerviosisme, sobretot en persones especialment sensibles en aquest aspecte. Dit això, aquestes són algunes de les propietats i beneficis del cafè.

  recorrido-del-cafe

  Una de les característiques del cafè que més ressalten els experts és la seva propietat antioxidant, és a dir, la seva contribució al retard del procés d’envelliment, sobretot el cafè espresso, ja que el mètode que s’utilitza en la seva elaboració conserva més la seva essència.

  Concentra’t en allò important

  Del cafè s’afirma també que ajuda a prevenir malalties de tipus neurodegeneratives i incrementa el rendiment físic i mental, sobretot en aquelles persones amb activitats que requereixen un nivell alt de concentració. Això és alguna cosa que els amants del cafè ja coneixem; per aquest motiu parlem del poder estimulant i de l’energia que ens proporciona una tassa de cafè en un determinat moment del dia.

  Els qui patiu asma o alguns casos de trastorns respiratoris és probable que ja hàgiu recorregut al cafè com ‘dilatador de bronquis’, ja que molts metges aconsellen el consum d’aquesta beguda de forma moderada o en moments concrets.

  També hi ha facultatius que ho indiquen per pal·liar dolors lleus de cap o com a potenciador de l’efecte d’analgèsics; de fet la cafeïna és un component present en molts productes farmacèutics.

  Per els qui patiu retenció de líquids, el consum moderat de cafè actua com a diurètic, contribuint a combatre també el restrenyiment, a més de facilitar les digestions. Però compte, no s’hauria d’abusar d’aquestes propietats com a producte per a perdre pes.

  Si que pots recórrer a ell com a aperitiu si estàs controlant el teu pes, ja que una tassa de cafè sol sense sucre no aporta pràcticament calories. Però llavors has de renunciar a la llet i al sucre o compensar aquests ‘excessos’ de calories amb altres hàbits.

  Un cafè diferent per a cada persona

  Finalment, no m’oblido d’aquells als quals us encanta el sabor del cafè i sou partidaris d’un consum moderat d’aquesta beguda però sou especialment sensibles a l’efecte de la cafeïna. Recordeu que el contingut de cafeïna varia en funció de la varietat de cafè; l’aràbica conté menys que el robusta i moltes cafeteres t’elaboren el cafè a mesura, podent regular la concentració i quantitat en funció dels teus gustos o necessitats.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button