Contacta'ns

  El cafè, el millor mètode antidepressiu

  

Sobre el cafè s’ha escrit de tot. Que si prendre cafè és negatiu. Que no, que ara és positiu… Estudis i recerques realitzades per les millors universitats estudien els efectes que té aquesta beguda en el nostre organisme.

  Últimament sembla que prendre una mitjana d’entre 2 i 4 tasses diàries no solament és positiu pel nostre ànim, si no també per parar el procés de demència i evitar el càncer de pell.

  Segons indica un estudi realitzat per l’Escola de Salut Pública de la Universitat d’Harvard a Boston, prendre cafè pot reduir de manera significativa, fins a un 50%, les probabilitats de suïcidar-se.

  
La recerca encapçalada pel nutricionista Michel Lucas va indagar si hi havia una relació entre el consum de cafè i el nombre de suïcidis a partir d’una mostra de 200.000 persones, durant 16 anys. Els resultats van deixar clar que existeix una relació entre el consum de cafeïna i un risc baix de suïcidi.

  Aquest no és l’únic estudi que s’ha fet sobre els efectes que té aquesta beguda al nostre organisme. Al setembre de 2011, una recerca assenyalava que les dones que prenien entre dues i tres tasses de cafè al dia tenien un 15% menys de possibilitats de patir una depressió. No obstant això, la ingesta excessiva, més de 8 tasses al dia, pot ser contraproduent i accentuar el risc de suïcidi.

  Per què té aquests efectes positius al nostre estat d’ànim?
  Com indiquen els estudis, el cafè estimula el sistema nerviós central i afavoreix la producció de certs neurotransmissors relacionats amb el benestar, com la dopamina, la serotonina i la noradrenalina. Per això, es tracta, com indiquen els científics de la Universitat de Boston, de l’estimulant psicoactiu cerebral més consumit del món, amb un percentatge del 80%, ja que serveix per millorar la psicomotricitat, els reflexos i evitar la sensació de somnolència entre aquells que ho consumeixen. El cafè inhibeix la sensació de somni, i per això, pot conduir en alguns casos a l’insomni o als problemes de somni.

  máquina expendedora de café
  

Altres efectes positius del café
  Segons un estudi realitzat al juny de 2012, el cafè també és positiu per detenir la deterioració cognitiva, és a dir, relantizar la demència en la meitat dels casos. 
La cafeïna no solament és beneficiosa pel nostre cervell, sinó també pel nostre cor i la nostra pell. I és que segons una recerca realitzada pel grup d’estudi del doctor Murray Mittleman, un consum moderat de cafè provoca que reduïm, en un 11%, el risc de sofrir problemes cardíacs. A més, un grup de dermatòlegs de la Universitat d’Harvard va assenyalar el passat estiu que aquells que prenien tres tasses o més de cafè al dia tenien un 20% menys de possibilitats de patrir càncer de pell.

  Queda demostrat doncs que el cafè influeix de manera molt positiva en el nostre organisme.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button