Contacta'ns

  El cafè, un producte saludable per evitar la diabetis

  Aquesta beguda té un efecte protector pel seu contingut de fibra pel control dels nivells de sucre.

  Estudis recents desmunten algunes llegendes sobre el cafè. I és que entre tres i quatre tasses al dia d’aquest producte poden prevenir la diabetis tipus 2, alguns tipus de càncer i malalties degeneratives. A Espanya estem acostumats a prendre’l torrat, però el natural és molt més saludable.

  cafe
  La diabetis és una malaltia que es caracteritza per produir insuficient insulina o bé, perquè l’organisme no pot aprofitar la insulina produïda per al control de sucre o glucosa en sang. En qualsevol de les dues situacions, el resultat és una elevació en els nivells de glucosa, que a llarg termini, ocasiona complicacions com: malaltia cardiovascular, renal, ceguesa, etc.

  La diabetis generalment es classifica en dos grups: diabetis mellitus tipus 1 i diabetis mellitus tipus 2. No obstant això, el tractament per atendre-les sol ser diferent a causa de les característiques que presenten cadascuna d’elles.

  Parlem de la diabetis mellitus tipus 2; es presenta quan l’organisme té resistència a la insulina, és a dir, el cos encara produeix la seva pròpia insulina, no obstant això, aquesta insulina no és suficient per satisfer les necessitats del cos o el cos no respon adequadament a aquesta, per la qual cosa no pot integrar-se la glucosa a les cèl·lules. Si la glucosa no és utilitzada per les cèl·lules, s’acumula en sang i, en nivells anormalment alts, a llarg termini podria ocasionar danys macro i micro vasculars. Aquest tipus de diabetis està associada a mals hàbits d’alimentació i absència o poca activitat física.

  Per això la prevenció d’aquest patiment és fonamental, a través de la cura de la teva salut integrant hàbits de vida saludable com és una dieta correcta, que inclogui la ingesta d’antioxidants, i la pràctica d’activitat física constant.

  El cafè i la diabetis…

  Pel que fa a la dieta, s’ha suggerit que la ingestió de grans sencers pot tenir un efecte protector pel seu contingut en fibra per al control dels nivells alts de sucre en sang. Una altra acció preventiva la constitueix el consum de cafè, ja que s’ha demostrat que beure una major quantitat de cafè està associat amb un menor risc de patir diabetis mellitus tipus 2.

  Per exemple, s’ha esmentat que les persones que consumeixen 4 tasses de cafè per dia, redueixen significativament el risc de patir-la en comparació d’aquells que consumeixen poc cafè. També s’ha vist que els consumidors habituals de cafè, en avaluar els seus hàbits alimentaris, tenien 22% menys possibilitats de desenvolupar diabetis mellitus tipus 2. Això es deu al fet que el cafè conté cafeïna, minerals i àcid clorogènic, un tipus d’antioxidant pertanyent als flavonoides, que retarda l’absorció de sucre, impossibilitant la producció massiva de glucosa.

  A partir d’aquests descobriments, s’ha intensificat la recerca sobre les propietats del cafè i s’ha trobat que també el cafè descafeïnat pot conferir beneficis similars o fins i tot millors, ja que bevent 2 tasses de cafè descafeïnat per dia, es redueix significativament un dels compostos associats amb la resistència a la insulina i la diabetis, en comparació de l’efecte de les 4 tasses de cafè regular i altres troballes referent als consumidors de cafè regular.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button