Contacta'ns

  Els 10 beneficis menys coneguts del cafè

  És la segona beguda més consumida al món després de l’aigua. Encara que està envoltada de mites i té “mala premsa”, diversos experts es van reunir per destacar els seus atributs. Repassem els més coneguts i et sorprenem amb la resta.

  “La cafeïna no és una mala paraula”, va remarcar, una vegada i una altra, la llicenciada en nutrició Andrea Rochaix. “És una substància natural, un pesticida que defensa a la planta dels bacteris. Es metabolitza gairebé completament al cos i s’elimina per l’orina”, va detallar. Encara que és el component més important, no n’és l’únic: el cafè té més de 1.000 substàncies, entre vitamines, minerals i d’altres.

  cafe

  “Avui podem afirmar que no té riscos per a la salut. Hi ha molta recerca científica que diu el contrari i que, a més, assegura que aporta beneficis”, va explicar la nutricionista i es va dedicar a explicar els més importants:

  1) Ajuda a prevenir accidents de trànsit

  La somnolència està darrere del 15 al 30% dels accidents de trànsit i els seus efectes són tan perillosos com els de l’alcohol. Diversos estudis indiquen que el consum de cafè en conductors redueix la sensació de cansament i disminueix el temps de reacció. A més, millora l’atenció visual, la concentració en la ruta i la capacitat de prendre decisions.

  2) Combat la celulitis

  S’està usant en cremes anticelulitiques. La cafeïna reactiva la circulació, ajuda a eradicar el líquid seros que s’instal·la a les cavitats i teixits musculars i incrementa els nivells de molècules que cremen els greixos.

  3) És protector

  El cafè és considerat un aliment funcional pel seu efecte prebiòtic. Això significa que alimenta la flora bacteriana que ens protegeix de l’aparició de malalties.

  4) Et desperta!

  El cafè al matí serveix per disminuir la somnolència i augmentar la capacitat d’alerta. El contingut natural de la cafeïna –la qual és un estimulant del sistema nerviós central- produeix efectes beneficiosos sobre la capacitat d’atenció i la memòria.

  5) És ric en antioxidants

  El cafè es troba en el 6é lloc entre els 50 aliments i begudes que són font d’antioxidants. Però, què són? Són composts que protegeixen a l’organisme del dany oxidatiu que causen les molècules anomenades radicals lliures, que produeixen la degeneració en les cèl·lules. Això és important per evitar el desenvolupament de malalties degeneratives.

  6) És un exfoliant de la pell

  Hi ha sabons a base de cafè. La seva textura ho fa efectiu per suavitzar les zones aspres de la pell i, pel seu poder desintoxicant, ajuda a tonificar-la i donar-li més firmesa.

  7) És digestiu

  El cafè estimula la secreció gàstrica, activa la producció de la bilis i la contracció de la vesícula biliar. Per tant, pres després dels menjars, facilita la digestió.

  8) Dissimula les ulleres

  El cafè és un component de cremes per combatre les ulleres. La cafeïna, com activador de la circulació sanguínia, descongestiona les zones al voltant dels ulls inflades per la mala alimentació o el cansament.

  9) Manté la funció cognitiva en la tercera edat

  Nombroses evidències científiques demostren que la deterioració cognitiva es redueix a la meitat en les persones que tenien el costum de prendre regularment tres tasses de cafè al dia.

  10) Millora el rendiment esportiu

  Aquesta beguda augmenta la capacitat d’exercir un treball muscular, especialment per a rendiments de llarga durada, i afavoreix una major contracció dels músculs esquelètics. A més, eleva la predisposició o ganes a l’hora d’iniciar l’activitat física.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button