Els espanyols prenen una mitjana de 4 cafès al dia

Segons un últim informe sobre els “Hàbits de Consum de Cafè a Espanya”, realitzat per la cadena Cafè & Te, el 63% dels espanyols majors de 15 anys (uns 22 milions de persones) declara prendre almenys un cafè diari.

L’informe conclou que els consumidors més habituals de cafè a Espanya consumeixen una mitjana de 3,6 cafès diaris entre setmana. Els caps de setmana la mitjana baixa, situant-se en 2,7 tasses al dia.

los-espanoles-tomamos-4-tazas-cafe-diarias

Pel que fa al nombre de cafès per persona i dia fora de casa, el 55% dels quals consumeixen cafè pren 1 o 2 tasses, mentre que el 24% presa entre 3 i 4 tasses. El 21% restant, que suposa uns 4,6 milions de persones, declara que pren unes 5 o més tasses de cafè cada dia fora.

Per zones, els barcelonins són més aficionats a aquesta beguda, on el 76% assenyala que pren almenys una tassa diària. Estan seguits pels madrilenys, amb un nombre d’afeccionats al cafè menor, ja que aquest percentatge descendeix al 61%.

Els espanyols de les zones de Llevant i Nord són els menys cafeters, ja que el percentatge de persones que assenyala que pren almenys una tassa diària és en tots dos casos del 58%. Aquestes zones comprenen la Comunitat Valenciana, Murcia, Albacete, País Basc, Navarra, Cantàbria, La Rioja, Burgos i Palència, respectivament.

 

Perfil del consumidor

El perfil del consumidor és home d’entre 45 i 54 anys, el perfil majoritari del consumidor de cafè entre setmana. No obstant això, als caps de setmana, són les dones d’entre 35 i 54 anys les que major quantitat de cafè consumeixen.

Vending café

Per edats, els majors aficionats a aquesta beguda tenen entre 35 i 64 anys. A partir dels 65 anys, el consum de cafè disminueix.

D’altra banda, el 63% dels espanyols que prenen cafè fora de casa solen fer-ho al matí, mentre que el 38% assenyala fer-ho també havent dinat i el 29%, a mitjan tarda.

Si ens fixem en el tipus de cafè que prenem, al matí optem pel cafè amb llet, no obstant això, havent dinat és el sol i a la tarda, torna a ser el cafè amb llet el més demandat, amb un 45%.

 

Motius de consum de cafè

A Espanya, prendre cafè és un acte social, ja que el 78% dels consumidors afirma que sol fer-ho amb amics, familiars i/o companys de treball.

Els resultats d’aquest informe indiquen que, en els últims anys, la cultura del cafè està àmpliament establerta a Espanya i que el consumidor cada vegada demanda una major qualitat i especialització.

Els motius principals pels quals els espanyols prenen cafè habitualment són perquè els agrada en un 67%, per costum en un 17% i per mantenir-se desperts en un 11%.

Cuánto café tomamos los españoles

I tu, encaixes a l’enquesta?

 

No Comments

Post A Comment

Call Now Button