Contacta'ns

  café descafeinado

  És dolent el cafè descafeïnat? Els mites que circulen entorn al cafè descafeïnat

  El mètode amb el qual s’elimina la cafeïna dels grans de cafè sempre ha generat desconfiança. Existeixen diversos mètodes d’extracció. Alguns, per exemple, utilitzen certs agents químics considerats potencialment cancerígens per a l’home. No obstant això, hem de concloure que el cafè descafeïnat és cancerígen?

  Per res! Les elevades temperatures a les quals se sotmeten els grans de cafè mentre els torren fan que aquestes substàncies s’evaporin completament, sense deixar rastre algun en el cafè resultant.

  Amb tot, existeix una tècnica moderna de descafeinització que utilitza anhídrid carbònic. Aquest sistema permet extreure la cafeïna sense la necessitat d’utilitzar substàncies químiques. També existeix una varietat de cafè descafeïnat totalment natural, obtinguda a partir d’una planta molt particular que conté nivells de cafeïna molt baixos (similars als del descafeïnat). Encara no es comercialitza, encara que pot trobar-se en alguna torrefacció molt especialitzada.

  El descafeïnat té cafeïna?

  Sí, el descafeïnat conté al voltant de 2 mg de cafeïna, respecte als 100 mg que té el cafè normal. En l’actualitat, àdhuc no s’ha inventat cap mètode que aconsegueixi eliminar-la del tot.

  D’aquesta manera, si tens alguna afectació cardiovascular, el cafè et provoca molèsties en l’estómac o si ets intolerant a la cafeïna, millor evita-ho.

  Les seves propietats

  Ha quedat demostrat que, si es consumeix en les dosis adequades (2 o 3 tasses al dia), el cafè descafeïnat aporta beneficis al nostre organisme. Els olis naturals segregats pels grans durant l’extracció de la cafeïna tenen molts efectes positius.

  S’ha comprovat que és antiinflamatori, antimicrobiari, antitumoral, ajuda a mantenir sota control la diabetis de tipus 2, la demència i la progressió de la malaltia de l’Alzheimer i, en general, ajuda a prevenir l’envelliment de les cèl·lules cerebrals.

  Les propietats del café descafeïnat

  El cafè descafeïnat provoca colesterol?

  Diversos experts sostenen que el cafè descafeïnat augmenta els nivells de colesterol LDL (el dolent) en la sang. De fet, s’ha descobert que beure entre 4 i 6 tasses de cafè descafeïnat al dia suposa un augment del 10% dels nivells de colesterol LDL.

  No obstant això, segons uns altres, el cafè no seria el responsable directe d’aquest augment del colesterol, sinó la seva preparació. Deixar-ho bullir massa temps augmentaria els seus efectes nocius en la sang. Per tant, bastaria amb disminuir el temps de preparació per reduir possibles riscos.

  El cafè descafeïnat i l’embaràs

  No hem d’oblidar que, encara que sigui descafeïnat, el cafè conté una mica de cafeïna.

  Per això, en els casos d’un embaràs sense complicacions, pot beure’s cafè amb moderació, però en els casos en els quals l’embaràs és de risc, millor evitar-ho per complet.

  En conclusió, el cafè descafeïnat no és perjudicial per a la salut i pot ser una alternativa vàlida i saludable al cafè clàssic. Com en tot, la qual cosa marca la diferència és la quantitat que es consumeix que, igual que ocorre amb el cafè normal, mai s’haurien de superar les dues/tres tasses al dia.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button