Contacta'ns

  Idees per reutilitzar les restes de cafè

   

  Et prepares un cafè cada dia i llences les restes que queden a la cafetera? No ho facis més! Aquests residus –que només s’obtenen amb els grans mòlts, no amb cafè instantani- es poden utilitzar de diferents formes, per aprofitar al 100% totes les propietats del cafè. A continuació, et proposem unes quantes idees!

   

  Pel jardí…

  • Repelent per a plagues

  Si vols protegir les teves plantes de les plagues, el cafè pot ser un bon aliat. Només cal escampar les restes de cafè al voltant de les flors, per tal que les plagues destructives no s’acostin. El remei pot tenir efecte en les formigues, caragols i llimacs.

  • Com a abonament

  El cafè també et pot ser útil com a abonament natural per a les plantes. En concret, funciona amb flors que necessiten abonaments àcids, hortènsies, azalees, camèlies i roses. Tot i així, per obtenir millors resultats, és recomanable barrejar el cafè amb fulles seques. Les fulles ajudaran a neutralitzar l’acidesa del cafè i aportaran nitrògen, magnesi i potassi a les plantes.

   

  Per la llar…

  • Adéu a les males olores!

  Les restes de cafè tenen la capacitat d’absorbir les males olors, però cal tenir en compte que han d’estar ben seques. Llavors les pots col·locar dins d’una bosseta de tela al lloc on has sentit la mala olor, deixant-ho un parell de dies. També et pot servir per la nevera o l’armari

  • Espelmes antigues

  Ets un manetes i saps com fer espelmes? En pots fer amb les restes de cafè!  Només cal que col·loquis dues o tres cullerades de cafè a la base de l’espelma. Quan s’hagi assecat, tindràs una espelma amb aspecte antic i amb una olor agradable de cafè.

   

   

  Trucs de bellesa…

  • Exfoliant corporal

  Si vols fer el teu propi exfoliant, el cafè t’ajudarà a desfer-te de les cèl·lules mortes i et deixarà una pell nova, brillant i nutrida. Només et cal un recipient, on hauràs de barrejar una mica d’oli de coco amb les restes de cafè. Un bon moment per utilitzar-lo és quan et dutxis!

  • Rejovenidor facial

  El cafè té un gran poder antioxidant, per això et pots fer una mascareta per donar llum i joventut al teu rostre. Què necessites? És molt fàcil! Només et caldran dues culleradetes de restes de cafè, una de llet sencera i una mica de mel. Després de fer la mescla, t’ho podràs aplicar a la cara, fent un petit massatge.

  • Cuida el teu cabell

  Per donar nutrients al teu cabell, et pots aplicar les restes de cafè mentre t’estiguis dutxant. D’aquesta manera, podràs eliminar impureses i donar brillantor al cabell. És recomanable fer-ho dues vegades a la setmana.

  • Bon remei contra la cel·lulitis

  El cafè també et pot ajudar a controlar la cel·lulitis. Per començar a veure resultats, cal afegir les restes del cafè en un bol amb aigua calenta. Aquesta barreja s’ha d’aplicar dos cops a la setmana quan et banyis, fent un massatge a les zones afectades durant 10 minuts. Finalment, només t’has d’esclarir amb aigua freda.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button