Contacta'ns

  La importància de fer un bon esmorzar

  Quantes vegades has escoltat que l’esmorzar és el menjar més important del dia? Infinites, segur, però és la pura veritat.

  Els nutricionistes s’obstinen a repetir allò de desayuna como un rey, come como un príncipe y cena como un mendigo. I és que l’esmorzar ens ajuda a trencar amb el dejuni nocturn, a activar el nostre metabolisme i a aportar l’energia que necessitem durant el dia.

  Són molts els avantatges que ofereix el primer àpat del dia. No obstant això, encara hi ha persones que surten de casa cada matí sense esmorzar. Les dades de l’Enquesta Nacional de Salut de 2014 reflecteixen que un 21% dels espanyols esmorza fora, un 6% se’l salta i només un 50% fa un esmorzar complet.

  Si ets dels qui se’l salta, aquí tens 10 raons que et faran canviar d’opinió:

  1. L’esmorzar et delata

  Saltar-te’l és una forma de reflectir un desordre nutritiu. De la mateixa manera que fer-ho, sovint està relacionat amb gent que porta una dieta molt més equilibrada i ordenada.

  2. Ajuda a prevenir l’obesitat

  Els qui esmorzen arriben a l’hora de menjar amb menys gana i piquen menys durant el matí. Com indiquen els nutricionistes, és més probable perdre pes si s’esmorza i es realitza un major nombre d’àpats petits, que si no es fa i després s’ingereix el mateix nombre de calories en 2 ó 3 àpats.

  3. S’ha de variar

  Igual que no menges o sopes tots els dies el mateix, el teu esmorzar també hauria de ser variat per obtenir diferents tipus de nutrients. Un entrepà, un kiwi, cereals amb iogur… tu esculls què menjar!

  Claves para hacer un desayuno saludable

  4. Pren-te el teu temps

  Esmorzar correctament no és prendre un cafè i sortir corrents. Has de dedicar-li temps, de la mateixa manera que ho fas amb la resta d’àpats. Aixecar-se, canviar-se i dedicar, almenys, trenta minuts a esmorzar amb tranquil·litat.

  5. Pots repetir 

  L’esmorzar ha de ser el 25% de la ingesta diària de calories, però no tens perquè ingerir-les alhora. Pots fer-ho en dues fases. “La primera es faria a casa i després un piscolabis, com els que pots trobar a les nostres màquines vending, a mig matí. Sense que aquesta última suposi més del 10% de l’energia diària”, explica la nutricionista Vanessa León.

  6. Aixecar-se sense gana pot corregir-se

  No val l’excusa que esmorzes quan t’aixeques perquè no tens gana. Pot corregir-se. Segons Giussepe Russolillo, president de l’Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (AED-N), la solució està en avançar l’hora del sopar, ja que moltes vegades la falta de gana ve motivada perquè sopes molt i tard.

  És important aixecar-se d’hora per estimular l’estómac. Cal començar a poc a poc per anar introduint els aliments sense forçar.

  7. Redueix l’estrès i el mal humor

  Després de 8 ó 10 hores sense menjar, el nostre organisme pateix un dèficit de glucosa (el principal combustible del nostre cos) i al no esmorzar l’obligues a cremar altres reserves energètiques. Això pot causar falta de concentració i mal humor.

  8. Els dolços també estan permesos

  Aprofita el cap de setmana per relaxar-te i donar-te aquells capritxos que tant t’agraden.

  No hi ha cap aliment prohibit a primera hora del matí encara que hauries de ser moderat i tractar-los com a capritxos. L’ esmorzar hauria d’estar compost per fruita, algun làctic, cereals (millor integrals) i un greix complementari. És preferible utilitzar l’oli d’oliva encara que no passa res si ho combines amb mantega o margarina.

  Hábitos saludables de desayuno

   9. Cal aprendre des de nens

  Està comprovat que els nens que esmorzen amb els seus pares adquireixen millors hàbits alimentaris.  Transmetre, des de ben petits, la importància d’un bon esmorzar és molt important.

  10. Esmorzar a casa ajuda a estalviar

  Esmorzar cada dia fora de casa suposa una despesa de més de 600 euros a l’any. Preparar un cafè, un suc de taronja i una torrada costa menys d’un euro i mig a casa, mentre que en una cafeteria ens fan pagar el doble. Per això, podem concloure que esmorzar a casa suposa un estalvi anual del 60%.

  Encara tens dubtes? Som-hi, a esmorzar 🙂

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button