Contacta'ns

  La importància de fer un bon esmorzar

  Quantes vegades hem escoltat allò de que l’esmorzar és l’àpat més important del dia? Infinites, segur, però la veritat és que és la pura realitat.

  Els nutricionistes s’obstinen a repetir allò de “esmorza com un rei, dina com un príncep i sopa com un captaire”. I és que l’esmorzar ens ajuda a trencar amb el dejuni nocturn, a activar el nostre metabolisme i a aportar-nos l’energia que necessitem durant el dia. A més, els qui esmorzen aconsegueixen un millor rendiment físic i intel·lectual.

  Són molts els avantatges que ofereix aquest menjar. No obstant això, encara hi ha molts que surten de casa cada matí sense esmorzar. Les dades de l’última Enquesta Nacional de Salut reflecteixen que un 21% dels espanyols esmorzen fora, un 6% se’l salta i només un 50% fa un esmorzar complet.

  Si ets dels quals mai esmorza al matí, aquí tens 10 raons que et faran canviar d’opinió:

  1. El desdejuni et delata.

  Saltar-se’l és una forma de reflectir un desordre nutritiu. De la mateixa manera, fer-ho sol estar relacionat amb gent que porta una dieta molt més equilibrada i ordenada.

  2. Esmorzar ajuda a prevenir l’obesitat.

  Els qui esmorzen arriben a l’hora de menjar amb menys gana i solen picotejar menys durant el matí. Com indiquen els nutricionistes, és més probable perdre pes si s’esmorza i es realitza un major nombre de menjars petits durant el matí, que si no es fa i després s’ingereix el mateix nombre de calories totals però només en 2 o 3 ingestes.

  3. Cal variar-ho.

  Hem d’evitar caure a la rutina. Igual que no dines o sopes tots els dies el mateix, el teu desdejuni també hauria de ser variat per així obtenir diferents tipus de nutrients. Un entrepà, un kiwi, cereals amb iogurt… tu esculls què menjar!

  Com fer un esmorzar saludabel

  4. Cal dedicar-li entre 20 i 30 minuts.

  Esmorzar correctament no és prendre’s un cafè i sortir corrent. Hem de dedicar-li temps igual que fem en els altres menjars del dia. Aixecar-se, endreçar-se, canviar-se i dedicar, almenys, trenta minuts a esmorzar amb tranquil·litat.

  5. Pot dividir-se en dos. 

  Ha de ser el 25% de la ingesta diària de calories, però no tens perquè ingerir-les de cop. Pots fer-ho en dues fases. “La primera es faria a casa i després alguna coseta, que podràs comprar a les nostres màquines vending, a mig matí per completar-ho, sense que aquesta última suposi més del 10% de l’energia diària”, explica la nutricionista Vanessa León.

  6. Aixecar-se sense gana pot corregir-se. 

  No val l’excusa que no esmorzes quan t’aixeques perquè no tens gana. Pot corregir-se. Segons Giussepe Russolillo, president de l’Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (AED-N), la solució està a avançar l’hora del sopar ja que, moltes vegades la falta d’apetit ve motivat perquè sopem molt i tard o perquè ens anem al llit només acabar. És important aixecar-se més ràpid i estimular l’apetit. Cal començar a poc a poc per anar introduint els aliments sense forçar.

  7. Redueix l’estat d’estrès i mal humor. 

  Després de 8 o 10 hores sense menjar, el nostre organisme pateix un dèficit de glucosa (el principal combustible del nostre cos) pel la qual cosa, al no esmorzar l’obliguem a cremar altres reserves energètiques, la qual cosa podria causar decaïment, falta de concentració i mal humor.

  8. Els dolços també estan permesos, millor en cap de setmana. 

  Aprofita el cap de setmana parar relaxar-te i donar-te aquests capritxos que tant t’agraden.

  No hi ha cap aliment prohibit a primera hora del matí encara que hauríem de ser moderats i tractar-los com a capritxos. L’esmorzar de cada dia hauria d’estar compost per fruita, algún làctic, cereals (millor integrals) i un greix complementari. El preferible és l’oli d’oliva encara que no passa gens si ho alternem amb mantega o margarina.

  Claus per fer un bon esmorzar

  9. Cal aprendre des de nens. 

  Està comprovat que els nens que esmorzen amb els seus pares adquireixen millors hàbits alimentaris. Transmetre’ls, des de ben petits, la importància d’un bon desdejuni és molt important.

  10. Desdejunar a casa ajuda a estalviar. 

  Esmorzar cada dia fora de casa suposa una despesa de més de 600 euros a l’any. Preparar un cafè, un suc de taronja i una torrada costa menys d’un euro i mig a casa, mentre que si demanéssim el mateix a una cafeteria ens farien pagar el doble. Per això, podem concloure que esmorzar a casa suposa un estalvi anual del 60%.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button