Contacta'ns

  Les llegendes urbanes de la cafeïna

  els beneficis de la cafeïnaBeneficiosa o nociva pel nostre organisme? Aquest ha estat el debat que s’ha generat entorn a la ingesta de cafeïna però realment què sabem d’aquesta?

  Els avantatges i desavantatges 

  La cafeïna és un estimulant del sistema nerviós central que, en dosis moderades, té múltiples avantatges, com l’augment del metabolisme o la reducció de la fatiga. Ens ajuda a concentrar-nos més, a estar més atents o a aconseguir un major rendiment físic i intel·lectual, entre d’altres. No obstant això, si es pren en quantitats excessives, els seus efectes poden ser adversos. Si ens passem podem patir de nerviosisme, irritabilitat i insomni, a més de perdre líquids corporal i afavorir la deshidratació.

  Aquests efectes negatius del consum de cafeïna es tradueixen en una major tensió arterial i un risc cardíac elevat, que la converteix en poc indicada per a aquelles persones que sofreixin d’hipertensió o malalties cardiovasculars.

  Quanta cafeïna podem prendre en un dia?

  No només el cafè conté cafeïna. En l’actualitat existeixen una llarga llista d’aliments amb aquesta molècula. Per això, hem de vigilar per no excedir-nos de 300 mg diaris, la quantitat indicada. Consumir entre 100 i 300 mg diaris es considera moderat, si supera els 300, alt, i si ja es situa per sobre dels 500 mg, és extremadament alta i perjudicial per a la salut.

  D’entre els ingredients que contenen cafeïna destaquen:

  Cafè: Una tassa de cafè conté 100 mg de cafeïna.
  Capuccino: per cada tassa de 190 ml ofereix uns 75 mg de cafeïna.
  Refrescs de cua ensucrats o light: per cada 330 ml contenen 41 mg de cafeïna.
  Te negre: conté entre 4 i 10 mg de cafeïna per tassa. I a major temps de repòs del te més concentració per això major quantitat de cafeïna.
  Xocolata negra: per cada porció de 30 grams podem obtenir 90 mg de cafeïna.
  Begudes energètiques: per cada got de 250 ml trobem 80 mg de cafeïna aproximadament.
  •  Cacao amarg: per cada 100 grams ofereix aproximadament 9 mg de cafeïna.

  La conclusió és que la cafeïna té múltiples beneficis per al nostre organisme. Continua amb el teu ric cafè que et salva als matins però, com tot en la vida, els excessos són dolents.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button