Contacta'ns

  Els que beuen cafè podrien viure més anys

  El major estudi de la història en aquesta matèria, que s’ha dut a terme a Estats Units, ha demostrat que les persones que prenen cafè freqüentment tenen un risc menor de morir a causa d’una varietat de malalties, en comparació de les persones que prenen poc cafè o gens.

  L’informe, publicat a The New England Journal of Medicine dimecres passat, va analitzar els hàbits de consum de cafè de més de 400.000 homes i dones d’entre 50 i 71 anys, per la qual cosa és el major estudi de la història de la relació entre el consum de cafè i la salut.

  keep

  Estudis previs han ofert resultats contradictoris sobre els beneficis o els danys associats amb el consum regular de cafè. Mentre que el cafè conté cafeïna, un estimulant que pot augmentar temporalment la freqüència cardíaca i la pressió arterial en algunes persones, el cafè també conté centenars de compostos únics i antioxidants que poden conferir beneficis per a la salut. El fet que molts bevedors de cafè siguin també fumadors ha complicat la recerca, ja que ha estat difícil de desembolicar els efectes sobre la salut relativa de cafè i cigarrets.

  Més de 400.000 persones analitzades

  L’estudi va analitzar la informació recopilada de dieta i salut dels qüestionaris emplenats per 229.119 homes i 173.141 dones membres de l’Associació Americana de Persones Jubilades (AARP) entre 1995 i 1996. Els enquestats van ser monitoritzats fins a l’any 2008, per a aquest moment 52.000 havien mort.

  Com era d’esperar, els investigadors van trobar que els bevedors habituals de cafè analitzats també tenien més probabilitats de ser fumadors. Menjaven més carn vermella i menys fruites i verdures, feien menys exercici i consumien més alcohol – tots els comportaments associats amb la mala salut.

  El cafè pot evitar l’aparició de diabetis, malalties cardíaques, respiratòries i fins i tot lesions.

  Però, una vegada que els investigadors van controlar els riscos, les dades van mostrar que les persones que bevien cafè, demostraven tenir menys possibilitats de morir a causa d’una sèrie de problemes de salut, incloent diabetis, malalties cardíaques, malalties respiratòries, infeccions, accidents cerebrovasculars i fins i tot lesions i accidents.

  En línies generals, el risc de morir durant el període d’estudi de 14 anys va ser un 10% més baix per als homes i un 15% menor per a les dones que bevien entre dues i sis o més tasses de cafè al dia. L’associació entre el cafè i un menor risc de morir va ser similar tant si el de cafè era amb cafeïna o descafeïnat.

  Neal D. Freedman, autor principal de l’estudi i investigador de l’Institut Nacional del Càncer, va advertir que les troballes, basades ​​en dades d’observació, només mostren una associació entre el consum de cafè i un menor risc de sofrir la malaltia. Com a resultat, el Dr. Freedman va dir que la gent ha de ser conservadora en la interpretació de les dades, però que els bevedors regulars de cafè poden estar més tranquils.

  “És un resultat discret”, va dir.  “Però, els nostres resultats i alguns dels dels estudis més recents, proporcionen garanties de tranquil·litat per als consumidors de cafè. ” Freedman va dir que el següent pas és aprendre més sobre els diversos compostos en el cafè i la forma en què pot estar relacionat amb una millor salut.

  “S’estima que hi ha 1.000 o més composts en el cafè”, va dir Freedman. “Tot això podria afectar la salut de diferents maneres. Podria ser a causa d’un dels molts compostos en el cafè, o un nombre d’ells treballant junts “.

  Des de Cafegrà estarem alerta de les últimes novetats sobre la Salut i el Cafè.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button