Contacta'ns

  Mites sobre el cafè

  1. FA MAL

  Fals. Cap aliment és nociu per si mateix: tot depèn de la quantitat que se’n consumeix. El cafè, lluny de fer mal, és una bona font d’antioxidants i, segons diverses investigacions, pot influir en la prevenció de certs tipus de càncer i algunes malalties neurodegeneratives.

  2. PRODUEIX CEL·LULITIS

  Fals. En realitat, l’aparició de cel·lulitis està vinculada, principalment, a la falta d’exercici, a la mala dieta i a factors genètics.

  3. TREU LA SON

  Cert. La cafeïna és un alcaloide que estimula el sistema nerviós, fent que la persona s’acceleri i estigui més alerta.

  La dosi recomanada és de tres tasses al dia com a màxim (300 mg). Passada aquesta quantitat, molts poden patir quadres d’insomni i fins i tot taquicàrdia.

  4. NO S’HA DE PRENDRE AL MATÍ

  Fals. La preocupació ha d’estar en la resta de l’esmorsar. És a dir que el primer menjar del dia, a més de comptar amb cafè, hauria de ser un balanç en termes de carbohidrats, proteïnes i greixos.

  5. CAUSA GASTRITIS

  Això necessita una precisió. El cafè pot desencadenar aquest mal si es pren massa carregat i amb l’estómac buit, ja que irrita les parets d’aquest òrgan. Per això, és necessari menjar alguna cosa abans de beure-ho i no excedir-se en les dosis diàries recomanades.

  6. SENSE CAFEÏNA ÉS MILLOR

  No necessàriament. Depèn del gust i les necessitats de cada persona. Per exemple, si algú té problemes amb la cafeïna, seria apropiat que eviti el seu consum.

  7. FA PUJAR DE PES

  Fals. El cafè solament té una baixa concentració de calories, però en agregar-li sucre o crema ja és un altre cantar.

  8. AMB LLET ÉS MILLOR

  Pot estar més bo, però potser no ‘millor’, tenint en compte que la cafeïna inhibeix l’absorció del calci.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button