03
jul.

Predir el temps amb un cafè? Sí, es pot

Estàs enmig del camp i no tens cobertura en el mòbil per saber què temps farà?

No et preocupis, no fa falta ser en Molina. Si tens cafè a prop, problema resolt!

I és que tot es deu a una qüestió de pura física i la veritat és que és bastant sorprenent. No estem bojos, és possible predir el temps de les properes 12 hores només amb observar el cafè, Cola Cao o te de l’esmorzar. Com es fa? Quan et serveixis la teva beguda amb el sucre i comencis a remoure, para’t i observa les bombolletes que es formen a la seva superfície quan el líquid s’hagi detingut per complet.

Depenent del comportament d’aquestes bombolles tindrem un temps o un altre.

• Una de les coses que poden fer les bombolles és desplaçar-se cap a les vores de la tassa, si és així és possible que aquest dia tinguem un dia de cels clars.
• Si les bombolletes tendeixen a quedar-se agrupades en el centre de la tassa llavors cal sortir de casa amb paraigua perquè s’esperen núvols i pluges per la pressió.
• Si les bombolles es mouen lentament cap a la vora de la tassa pot ser que el temps empitjori però es buidarà abans o després.

Vending Machine Barcelona

La clau resideix en la pressió atmosfèrica: si tenim altes pressions, la superfície del líquid pateix un lleuger aixafament que força a les bombolles a desplaçar-se cap als cantons. En canvi la baixa pressió atmosfèrica no desplaça les bombolles i comporta temps inestable.

Òbviament, has de tenir en compte que no és un mètode de predicció del tot fiable, però en alguns casos et pot ser molt útil!

Comments ( 0 )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *