Contacta'ns

  Predir el temps amb un cafè? Sí, es pot

  Estàs enmig del camp i no tens cobertura en el mòbil per saber què temps farà?

  No et preocupis, no fa falta ser en Molina. Si tens cafè a prop, problema resolt!

  I és que tot es deu a una qüestió de pura física i la veritat és que és bastant sorprenent. No estem bojos, és possible predir el temps de les properes 12 hores només amb observar el cafè, Cola Cao o te de l’esmorzar. Com es fa? Quan et serveixis la teva beguda amb el sucre i comencis a remoure, para’t i observa les bombolletes que es formen a la seva superfície quan el líquid s’hagi detingut per complet.

  Depenent del comportament d’aquestes bombolles tindrem un temps o un altre.

  • Una de les coses que poden fer les bombolles és desplaçar-se cap a les vores de la tassa, si és així és possible que aquest dia tinguem un dia de cels clars.
  • Si les bombolletes tendeixen a quedar-se agrupades en el centre de la tassa llavors cal sortir de casa amb paraigua perquè s’esperen núvols i pluges per la pressió.
  • Si les bombolles es mouen lentament cap a la vora de la tassa pot ser que el temps empitjori però es buidarà abans o després.

  Vending Machine Barcelona

  La clau resideix en la pressió atmosfèrica: si tenim altes pressions, la superfície del líquid pateix un lleuger aixafament que força a les bombolles a desplaçar-se cap als cantons. En canvi la baixa pressió atmosfèrica no desplaça les bombolles i comporta temps inestable.

  Òbviament, has de tenir en compte que no és un mètode de predicció del tot fiable, però en alguns casos et pot ser molt útil!

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button