Contacta'ns

  Sabies que gràcies a la cafetera es va inventar la Webcam?

  La càmera la van crear uns científics «addictes» a la cafeïna per poder vigilar una cafetera que estava a una altra sala i que gairebé sempre es trobaven buida quan acudien a servir-se cafè.

  imagen-cafetera--644x362

  Aquesta no és la primera història —ni l’última— d’invents creats amb un motiu molt diferent al seu ús final. El cas és que els científics que van inventar la webcam en realitat tenien un objectiu molt diferent al de millorar la comunicació entre éssers humans: era vigilar el seu cafè.

  I és que la cafeinada beguda era summament important per a aquests fanàtics de la tecnologia. Així, segons explica la BBC en un reportatge, la cafetera estava situada al laboratori principal, conegut com l’habitació Troyana, i molts investigadors treballaven en diferents laboratoris en altres pisos de l’edifici. Quan molts d’ells anaven a servir-se cafè, descobrien queja se l’havien  begut, tal com relata el Dr. Quentin Stafford-Fraser.

  La solució? Stafford-Fraser i un col·lega de treball, el Dr. Paul Jardetzky, van crear una càmera per, literalment, vigilar la cafetera i el seu consum. La càmera prenia imatges tres vegades per minut i van dissenyar un programa que els permetia veure-les a la seva xarxa interna d’ordinadors.

  Poc després, també a principis dels 90, la càmera espia es va colar en internet gràcies també al treball d’un altre científic inquiet.

  Deu anys després, els científics van decidir desconnectar l’emissió. Per això, la última imatge que es va poder veure és la d’ells prement el botó d’apagat. La cafetera més famosa del món va ser subhastada en internet i comprada per la revista alemanya «Der Spiegel», que aviat va retornar a la cafetera el seu ús original.

  Font: ABC

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button