Prendre cafè millora l’humor i et torna optimista

Sents que després de prendre un cafè el món es veu millor? Llavors estàs experimentant el sorprenent fenomen descobert per científics de la Universitat de Bochum.

QUE ES CAFE

Científics van determinar que els qui ingereixen cafeïna són capaços d’identificar conceptes positius en una llista de paraules. L’estudi publicat a la revista especialitzada “Plos One” demostra que la ingesta de cafeïna no solament desperta, sinó que també millora l’humor i torna més optimista.

Els investigadors van demanar a 66 persones que diferenciessin paraules reals de termes sense sentit en una pantalla d’ordinador.

Els qui havien pres cafeïna van aconseguir identificar molts més conceptes positius, com “seducció”, “humor” o “riquesa”, que de neutres o negatius.

No és una relació directa:

La relació entre prendre cafè i veure el món amb millors ulls “per desgràcia no és directa”, va aclarir el doctor alemany Lars Kuchinke, un dels responsables de l’estudi. “Tampoc es pot dir si afecta a la lectura d’un text complet”.

No obstant això, la prova va demostrar el fenomen en la percepció de paraules aïllades i amb persones que havien ingerit una pastilla amb 200 mil·ligrams de cafeïna, equivalent a entre dues i tres tasses de cafè, segons l’estudi.

Els científics van observar l’efecte sobretot en l’hemisferi cerebral esquerre. Això pot donar-se pel fet que allí es processen les paraules, però Kuchinke va especular que també pot haver-hi “un vincle entre la recepció d’informació positiva i l’hemisferi esquerre”.

Font: La Nación

No Comments

Post A Comment

Call Now Button