Contacta'ns

  La cafeïna i la teïna és el mateix? Coneix les diferències

  Ens activa, ens desperta, millora l’estat d’ànim, l’atenció… Parlem, efectivament, de la cafeïna, una substància natural que es troba en diferents planes i que la humanitat consumeix des de fa segles pels seus efectes positius a l’organisme.

  Però la cafeïna només es troba al cafè? Quines altres substàncies tenen? Té alguna cosa a veure amb la teïna? Si tu també t’has preguntat per alguna d’aquestes qüestions, Cafegrà Vending t’ho aclarirà a les línies següents.

  ¿Què és la teïna?

  La teïna és una molècula exactament igual a la cafeïna que actua com a estimulant del sistema nerviós disminuint el son i reduint la sensació de fatiga.

  Es considera un consum moderat de cafeïna/teïna 300 mg per dia i, a diferència d’altres begudes amb cafeïna típiques (cafè, cua, etc.) el te conté proporcionalment menys cafeïna i el ritme d’absorció és més lent, resultant el seu efecte menys excitant i molt més revitalitzant. A més, combinant amb la Teanina, un aminoàcid exclusiu del te que afavoreix la relaxació i la concentració, el te és l’opció perfecta per proporcionar-nos energia i vitalitat sense excitar-nos.

  Diferències entre teïna i cafeïna

  Col·loquialment, s’anomena cafeïna tota substància estimulant que contingui una beguda, però la veritat és que en funció de l’origen de la substància, el seu nom variarà: planta de cafè, cafeïna; del te, teïna; de la guaranà, guaranina; etcètera.

  Aleshores, són la mateixa substància? La resposta és sí, però no. Ambdues substàncies són naturals i provoquen uns efectes similars a l’organisme, però difereixen en algun aspecte bàsic.

  Les diferències més destacades entre aquestes molècules són la quantitat d’estimulants que conté i l’absorció al cos.

  • La quantitat. El cafè sol contenir una proporció més gran de cafeïna per mil·lilitre en comparació del te. Això és perquè la concentració de molècules al cafè és tres o quatre vegades superior que al te.
  • L’absorció. La cafeïna s’absorbeix a l’estómac, la teïna, en canvi, a l’intestí prim. A més, cal tenir en compte que les molècules de la cafeïna, una vegada absorbides, s’alliberen més ràpidament a l’organisme, per la qual cosa l’energia proporcionada és més immediata, però dura menys temps. Tot i això, les molècules del te en absorbir-se més lentament tenen un efecte més progressiu en el temps.

   

  Alternatives per no consumir cafeïna o teïna

  • Rooibos

  Cada cop són més nombroses les investigacions sobre les propietats beneficioses del Rooibos al nostre organisme.

  El Rooibos és una infusió originària de Sud-àfrica de sabor dolç, suau i afruitat, molt rica en minerals essencials (ferro, potassi, coure, calci, magnesi i fluor); antioxidants i vitamines C i E. A més a més de reforçar les defenses de l’organisme, resulta una infusió relaxant pel seu alt contingut en calci i magnesi, dos inductors del son, i zero contingut en teïna. Perfecte per a tota la família a qualsevol hora del dia… I pel teu moment de relaxació.

  • Infusions

  Les infusions constitueixen la perfecta alternativa al te per a un moment de relaxament pur: no contenen substàncies estimulants i la seva sàvia barreja d’herbes, flors i fruites actua com a relaxant de l’aparell digestiu, els músculs i la ment. Aptes per a cada moment del dia, el sabor de la natura tonifica el cos i l’esperit proporcionant benestar.

  • Tes desteinats

  Pels amants del te negre que no volen renunciar al simple plaer del seu moment del te, es poden trobar tes desteinats – tot el sabor amb una resta insignificant de teïna. El tractament natural de vapor i pressió per eliminar més del 90% de la teïna permet que mantingui totes les seves qualitats, tant de sabor com d’aroma i cos, assegurant la qualitat de sempre però fent-ho apte per prendre durant les hores nocturnes.

  Ara que ja coneixes les diferències i similituds entre la cafeïna i la teïna, digues-nos, amb quina et quedes? A les nostres màquines vending de Cafegrà trobaràs la millor selecció de cafès amb el millor aroma i sabor, i també infusions de les millors marques garantint-te un benestar. Que ho gaudeixis!

   

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button