Contacta'ns

  Tipus de begudes vegetals i les seves característiques

  El consum de begudes vegetals, de fàcil digestió i amb molts nutrients, ha augmentat durant els darrers anys en substitució de la llet de vaca. Actualment existeixen moltes combinacions i varietats de begudes vegetals per qui vulgui fer, o ja hagi fet, aquest canvi en la seva dieta. Cal tenir en compte que, a l’hora d’escollir una beguda vegetal, és millor llegir les etiquetes per evitar els productes amb sucres afegits o components poc coneguts.

  Quines són les característiques nutricionals de les begudes vegetals més conegudes?

  Llet de civada

  De gust suau i molt nutritiva. És una bona alternativa al blat i també existeix sense gluten. Relaxa el sistema nerviós i proporciona vitamines del grup B.

  Llet d’arròs

  Té un gust dolç que agrada molt als més petits i ajuda a controlar les alteracions digestives, especialment en casos de vòmits o diarrea.

  Llet de soja

  És la més popular, però pot ser difícil de digerir per algunes persones. Per això, sovint s’utilitza en preparacions culinàries.

  Llet de quinoa

  Aquest cereal el poden prendre els celíacs i els nens. Té més proteïnes, magnesi, potassi i vitamina E per ajudar a regular el colesterol i la fibra.

  Llet de fruits secs (ametlles o avellanes)

  Són molt recomanables per les dones embarassades o que donen el pit, ja que ajuden en la producció de llet. Entre els seus nutrients destaquen el calci i les proteïnes.

  Llet de coco

  És habitual trobada barrejada amb la d’arròs. Aporta molta fibra i actualment s’està estudiant el seu valor en la prevenció i tractament de l’obesitat.

  Llet de sèsam

  El sèsam té un alt contingut de calci, és energètic i ric en minerals. Té la capacitat d’equilibrar el sistema nerviós i potenciar la memòria, tot i que també ajuda davant situacions d’insomni o estrenyiment.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button