Contacta'ns

  L’origen del cafè i altres curiositats

  El cafè recorre un llarg camí des de la plantació fins a la tassa de cafè que gaudim a casa, al bar o a l’oficina. Una part fonamental d’aquest procés es desenvolupa a les zones de cultiu, que són les que marquen la qualitat final del cafè. Per això, en aquest article us expliquem mica més sobre aquest fruit que un 76% de la població pren almenys, una vegada al dia.

  D’on és el cafè?

  El cafè és originari d’Etiòpia on al segle XI es van trobar els primers cafets, l’arbre del cafè, i arran del descobriment es van descobrir les propietats de les llavors tancades al fruit.

  Actualment, el cafè es cultiva a moltes parts de les zones tropicals i subtropicals d’Àfrica, Amèrica i Àsia. Segons el tipus de cafè (aràbic o robust) es planten en terrenys d’altitud, per sobre dels 800 metres sobre el nivell del mar o bé a zones més baixes.

  Brasil, Vietnam, Colòmbia, Indonèsia, Etiòpia, Hondures i l’Índia són els 7 països principals d’on prové el cafè. En aquests països, es concentra més del 80% de la producció mundial.

  D’on surt el cafè?

  Els grans de cafè, que veiem ja torrats, són les llavors que es troben dins del fruit del cafetó.

  El cafetó és un arbre que pot arribar fins als 10 metres d’alçada, encara que per al cultiu no es deixa créixer més de 3 metres per afavorir-ne la recol·lecció. L’arbre de cafè floreix i dona fruits al cap de tres o quatre anys. Les flors són de color blanc o lleugerament rosàcies i amb una aroma que recorda el gessamí.

  Són moltes les variants que afecten la qualitat del cafè ja des de la plantació, fins i tot d’una mateixa varietat. La temperatura mitjana, les hores de sol, la distribució de les pluges i l’altitud de la plantació respecte del mar tenen un impacte important.

  Com és el fruit del cafè?

  El fruit de cafè, també anomenat cirera, és petit, rodó i té un color vermell intens quan està madur. Dins aquest fruit és on es troben els grans o llavors de cafè.

  Com es cull el cafè?

  Segons la procedència del cafè, la varietat i el tipus de plantació es recol·lecten a mà o de forma mecanitzada. La recol·lecció a mà permet seleccionar els fruits que estan al punt de maduració i és la més aconsellable per a una bona qualitat. Es recol·lecta a mà en plantacions en alçada i que busquen la qualitat i l’excel·lència.

  El volum de cafè que produeix un cafetal és molt diferent segons la varietat i les condicions de cultiu, però en una hectàrea es poden recollir aproximadament uns 800 kg de cafè a l’any.

  Una vegada recollides les cireres de cafè, existeixen dos mètodes per arribar al gra de cafè verd llest per torrar. Existeix el mètode sec i l’humit.

  Sigui pel mètode sec o humit, al final del procés tenim els grans de cafè nets i a punt per al torrat. Es tracta d’un camí llarg, des de la plantació del cafetó fins a obtenir la llavor llesta per consumir. Un procés apassionant que marca la diferència i treu profit d’on ve el cafè.

  Les màquines de vending Cafegrà disposen d’un cafè de qualitat i deliciós que t’acompanyarà durant la teva jornada sempre que ho necessitis.

  Posa’t en contacte amb nosaltres i descobreix tot el que podem oferir-te!

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button