Contacta'ns

  Shakerato i frappé, una altra dimensió del cafè amb gel

  Una solució habitual a l’hora de beure cafè a l’estiu és prendre’l amb gel. Però, depèn de com i on el demanis, poden sorgir molts dubtes: el gel ha d’estar en un got a part? El sucre es posa al cafè o directament al gel? Per tal d’esvaïr aquestes preguntes, et portem dues receptes que porten el tradicional cafè amb el gel en una altra dimensió.

  Shakerato, a cop de coctelera
  Malgrat que a Itàlia és molt famós, és molt probable que si demanes un shakerato a la cafeteria del teu poble o ciutat et preguntin què és. Quina és la seva peculiaritat? Es sacseja amb una cocetelera! Els amats del cafè agrairan aquesta recepta en dies molt calorosos! Només ens cal un espresso, sucre, glaçons, una coctelera i un got.
  Un cop tenim llest l’espresso, hi afegim sucre i l’introduim a la coctelera, juntament amb els glaços. Ho sacsegem tot enèrgicament durant 30 segons, de manera el gel refredarà el cafè. Per últim, col·loquem el resultat en un got que, prèviament, haurem posat a la nevera. Com a toc final, podem acompanyar el shakerato amb un polsim de canyella. Fàcil, ràpid i deliciós!

  Frappé, l’invent dels grecs
  El cafè frappé ja és conegut arreu del món, però el seu origen es situa a Grècia. Quina és la diferència amb el shakerato? El frappé es prepara amb cafè instantani, que permet obtenir una espuma més densa. Només ens cal cafè instantani, aigua freda, sucre, llet i una coctelera o batedora. Posem el resultat en un got amb 2 o 3 glaçons i més aigua freda. També funciona si preparem cafè normal i el batem amb el gel, tot i que quedarà més aigualit i l’espuma no serà tant compacta.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Call Now Button